Etusivu / Secret 24K

Hierontapalvelut ja LPG-terapia "NIMFA"   Y-tunnus:2190154-5     Merivirta 6b 02320  Espoo             Copyright © Nimfa Tmi  2008. Kaikki oikeudet pidätetään             Ajanvaraukset:  GSM  050 5307552
DENOVA™ 24K The Secret tuoteseloste (Pakkaukset: 250 g / OVH 89,90)


Kuolleenmeren muta (Dead Sea Mud)
Sen ainutlaatuinen koostumus pitää sisällään hyvin erikoisen yhdistelmän mineraaleja ja suoloja. Se sisältää runsaasti magnesiumia, luonnon tervaa (bitumia) silikaatteja (pii yhdisteet) sekä Kuolleenmeren suoloja. Kuolleenmeren mustasta mudasta läytyy 26 eri mineraalia, kuten esimerkiksi magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, klorideja, sinkkia, litiumia, kromia, rautaa, jodia ja bariumia. Ne ovat kaikki tärkeitä solun aineenvaihdunnan säilyttäji. Mutakylvyt ovat olleet terveyskäytössä jo satoja vuosia, ja yhä edelleen Kuolleelle merelle matkustaa joka vuosi satoja tuhansia turisteja. Kuolleen meren mudan terveysvaikutukset ovat kiistättömiä, ne vaikuttavat ihoon puhdistavasti ja rauhoittavasti. 24K The Secret voiteessa mudan vaikutus moninkertaistuu yhdessä muiden aineosien kanssa. Sen ihoa pehmentävä vaikutus on yksi avaintekija 24K The Secret voiteen syvävaikutukseen.

Kuolleenmeren suola (Dead Sea Salt)
Kuolleenmeren suola- ja mineraalipitoisuus on korkeimmillaan 33 prosenttia. Sillä on todettu olevan erittäin myönteinen vaikutus monien ihosairauksien hoidossa, muun muassa psoriasiksen. Suolan sisältämät ionit ovat kloridia, magnesiumia, natriumia, kalsiumia ja kaliumia. Suolan mineraaleja ovat muun muassa piidioksidi 20%, kalsiumoksidi 15,5%, alumiinioksidi 4,8%, magnesiumoksidi 4,5%, rautaoksidi(III) 2,8%, natriumoksidi 1,7%, kaliumoksidi 1,3%, titaanioksidi(IV) 0,5% ja rikkioksidi 0,4%. Erään tutkimuksen mukaan Kuolleen meren suolana myydyistä kaupallisista tuotteista löytyy vain 2,5% natriumkloridia verrattuna merisuolaan, josta 97% on pelkkää natriumkloridia. Denova Royal Cosmetics Projects käyttää tuotteissaan vain niin sanottua "neitsytsuolaa", jossa mineraalien määrä ja puhtaus on suurimmillaan. Kuolleenmeren suola on yksi maailman tunnetuimmista terveysalan luontaistuotteista.

Propolis vaha (PropolisWax)
Antibakteerinen ja anti-inflammatorinen aine. Propolis eli mehiläiskittivaha on mehiläisten lehti- ja havupuiden silmuista kerämä ja sitten jalostama pihkämainen aine. Mehiläiset itse käyttävät tätä hartsimaista ainetta eristysaineena tiivistämällä pesän sisäosissa olevat  puuosat yhteen. Propoliksella on suuri merkitys myöskin mehiläisyhdyskunnan terveyden ylläpidossa: sen avulla torjutaan pesän tauteja ja tuholaisia. Sen on todettu sisältävän antiseptisiä aineita. Propoliksella on siis desinfioiva ja bakteereja tappava vaikutus. Merkittävää on, että tämä luonnon antibiootti propolis säilyttää tehonsa päinvastoin kuin varsinaiset antibiootit voivat menettää tehonsa, kun bakteerit kehittävät antibiooteille vastustuskykyisiä kantoja. Propolista on kautta aikojen käytetty haavojen ja palovammojen hoitoon ja myöskin sisäisesti desinfioivana tulehduksiin ja muihin sairauksiin. Sekä lääkeettä myös kosmetiikkateollisuus käyttää sitä tuotteisiinsa. Propolista käytetään ulkoisesti kaikkien iho-ongelmien hoitoon (jopa kansat ja syylät) ja sisäisesti suun ja kurkun limakalvojen sekä keuhkojen limakalvojen hoitoon. Se  hoitaa myös vatsan ja suoliston haavoja. Kittivahan on todettu tehoavan hengitysteiden katarreihin, keuhkoastmaan ja jopa keuhkotuberkuloosiin. Propolis tasapainottaa hormonitoimintaa ja stimuloi punaisten verisolujen syntymistä. Se sopii lihas- ja nivelkipujen sekä reuman hoitoon. Sitä voi käyttää myös elimistön hiivaongelmien hoidossa. Propolis sisältää hartsi- ja balsamiaineita noin 55 %, vahaa 30 %, eteerisiä öljyjä 10 % ja siitepölyä 5%. Siinä on lisäksi hivenaineita ja vitamiineja.

Mesikanuute (Melilotus Officinalis Extract)
Kasvin nimi juontuu sanoista Mel (hunaja) ja Lotus. Uute on vanha lääkeaine, jota on käytetty esimerkiksi tulehdusten hoitoon. Siitä löytyy läketieteellisiä mainintoja jo ensimmäiseltä ja toiselta vuosisadalta Pliniuksen ja Galen ajalla. Se on ollut tunnettu lääkeaine koko tunnetun läketieteen historian ajan ja on edelleen yksi tärkeä osa laskimoiden vajaatoiminnan hoidoissa. (lääketeollisuus). Aine on myös tunnettu ”lymfahieronta” - käytöstään. Sen supistava, suonen seinämiä hoitava ja nestettä poistava vaikutus on hyvin tunnettu. Uutteen pääaine on kumariini, josta lahtee voimakas tuoksu. Tämän tuoksun voi myös tuntea 24K The Secretin tuoksussa. Aineen tiedetään liukenevän alkoholiin. Yhdessä glykoosin kanssa mesikanuute imeytyy ihonalaisiin kerroksiin ja edistää lymfakiertoa. Näin se poistaa tehokkaasti kuona-aineita ja pehmentää hoitaen kudoksien (myös verisuonten) seinämiä. Lisää ja vilkastuttaa verenkiertoa. Sen on eräiden tutkimusten mukaan todettu myös ohentavan verta.

Mistelin lehtiuute (Viscum Album)Voiteeseen
Käytetään mistelin lehtiä. Mistelissä on viskumhappoa, viskum-proteiineja, lektiinejä, viskotoksiineja, fytosteroleja, fenolikarbonihappoja, flavonoideja ja aminohappoja. Mistelin perinteinen itsehoidon käyttötarkoitus on verenpaineen alentaminen. Misteli laajentaa verisuonia, jolloin paine niissä laskee. Misteli on myös ns. immunostimulantti eli aine, jonka avulla immuunivastetta voidaan lisätä. Nimenomaan mistelin viskumhappo vaikuttaa immuunijärjestelmä stimuloivasti. Myös lektiinien ja viskotoksiinien on havaittu toimivan samaan tapaan. On olemassa noin 1400 kasvia, joita voidaan laajasti ottaen kutsua misteliksi. Syövän hoitoon käytetty lääke valmistetaan yksinomaan valkomarjaisesta mistelistä (Viscum album). Mistelin kasvussa, kehityksessä ja lisääntymisessä on erityispiirteitä, jotka nostaa sen esiin muiden normaalien kasvien joukosta. Ne antoivat aiheen suositella misteliä lääkekasviksi syövän hoitoon. Ulkoisesti kasvia on käytetty esimerkiksi niveltulehdusten, reumatismin ja suonikohjujen hoitoon.

Isohirvenjuuriuute (Elecampade Root Extract)
Sitä on perinteisesti käytetty hengitystiehyiden hoitoon, kuten astmaan ja yskään. Sen on tunnettu liman ohentumista. Se vähentää tulehdusta ja sitä on käytetty erityisesti limakalvojen tulehdukseen. Juuriuutteesta saadaan myös voimakasta eteeristä öljyä, jota on käytetty tuberkuloosin hoitoon ja oireiden lievittämiseen. Juuresta keitettyä teeta on pidetty hyvänä lääkkeenä erilaisten vatsa- ja suolistotulehdusten hoidossa. Perimätieto kertoo myös, että juuresta tehty tinktuura on hyvä lääke erilaisten ihottumien hoitoon sen ihoa ja aineenvaihduntaa rauhoittavan ominaisuutensa vuoksi.

Ranskalainen rakuuna (Tarragon – Artemisia Dracunculus)
Ranskalainen rakuuna on yrtin kahdesta muunnoksesta tunnetumpi ja maultaan maineikkaampi. Sitä voidaan kasvattaa Suomessa monivuotisena, mutta venäläiseen rakuunaan verrattuna se on talvenarempi. Koska ranskalainen rakuuna ei tuota lainkaan siemeniä, sen lisääminen onnistuu ainoastaan kasvullisesti jakamalla tai pistokkaista juurruttamalla. Keski-Euroopassa sen lehtiä ja versojen latvoja käytettiin edesauttamaan sydämen ja maksan toimintaa. Viime vuosikymmeninä tehdyissä tutkimuksissa lääkitseville ominaisuuksille on löytynyt perusteitakin kasvin sisältämistä öljyistä. Rakuuna parantaa ruokahalua ja ruoansulatusta, laukaisee kouristuksia ja on antiseptinen rohto. Sen eteerisiä öljyjä ovat etsragoli, sineoli, ocimene ja phellandere. Eräiden tieteellisten tutkimusten mukaan yrtin poly-fenoliyhdisteet alentavat veren glukoosipitoisuutta. Tämä on tärkeä ominaisuus 23K The Secret voiteen selluliittia vähentävässä käytössä. Sitä on myös pidetty perinteisesti vereen ohentavasti vaikuttavana yrttinä, joka estää veren aggregaatiota ja kiinnittymistä verisuonten seinään. Se sisältää runsaasti mineraaleja kuten kalsiumia, mangaani rautaa, magnesiumia, kuparia ja sinkkia. Tutkimuksissa on myös havaittu, että rakuunan öljy toimii vapaiden radikaalien poistajana. Vapaat radikaalit ovat aineenvaihdunnan sivutuote, mutta elimistömme on niistä tietyssä määrin riippuvainen.

Koiruohon uute (Organic Wormwood – Artemisia absinthium)
Sen aktiivisia aineita ovat piidioksidi, kaksi karvasainetta (absinthin ja anabsinthine), thujone, parkkihappo ja hartsimaisia aineita, omenahappo, ja meripihkahappo. Sitä käytetään lääkkeenä antiseptisen ominaisuutensa ansiosta tulehduslääkkeenä. Sitä on käytetty myös sisäisesti erilaisiin mahavaivoihin, sen erityisominaisuutena on pidetty loismatojen poisto. Koiruhon uutetta on käytetty myös lihaskipujen hoitoon ja kasvin öljyllä on katsottu olevan verenkiertoa edistävä vaikutus. Itse pelkkä koiruohon uute laimentamattomana on myrkyllistä. Sen tarunhohtoinen maine perustuu myös sen voimakkaaseen mieleen vaikuttavaan ominaisuuteen. Koiruohon lehtiä on poltettu ja siitä on valmistettu absinttijuomaa. Molemmat nauttivat romanttista mainetta varsinkin kirjailijoiden ja taiteilijoiden henkilöhistoriassa. Ensimmäinen absinttitehdas syntyi vuonna 1792 ja se tunnetaan lääkekasvina ainakin 1500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.

Paprikauute (Capsicum Frutescens Extract)
Uute on kasvin kuivatusta hedelmästä saatava aine, jota käytetään yleisesti erilaisten voiteiden väriaineena. Se on puhdas luonnontuote. Siitä on tehty paljon tieteellisiä tutkimuksia, joiden mukaan uute vähentää merkittävästi tiettyjen viruksien toimintakykyä elimistössä. Sen käyttöä rokotuksen aineena on myös tutkittu. Aineella on erittäin vahva tulehdusta estävä vaikutus. Se lisää rasvaainevaihduntaa, lisää aineenvaihduntaa ja voiteena – niin kuin 24K The Secretissä – se lisää lymfakiertoa. Sen vaikutus esimerkiksi suoliston toimintaan ja yleiseen aineenvaihdunnan lisäämiseen on kiistätön. Uute sisältää suuren määrän vitamiineja ja mineraaleja, joiden vuoksi sitä käytetään myös luontaisenamielialalääkkeenä väsymyksen hoitoon.

Laakeripuun lehtiuute (Laurus Nobilis)
Laakeripuu ja sen lehti ei ole pelkästään aromaattinen kasvi, vaan myös sen puhdistavaa vaikutusta on arvostettu jo vuosituhansia. Laakerinlehtiöljy on kaikkien aikojen ensimmäisen kiinteän saippuan oleellinen valmistusaine. Ihoa virkistävä, piristävä, hajua tai makua peittävä aine. Kansanlääkinnassa laakerinlehti on apuna kouristuksissa, vatsavaivoissa ja sillä on diureettisia ja virkistäviä vaikutuksia. Aikoinaan laakeria kaytettiin ensin eläinlääkinnässä ja ylhäisö käytti sitä palvelusväen ja orjien lääkinnässä. Lehdestä saadun uutteen ja öljyn on tutkimuksissa todettu vaikuttavan ruuansulatusvaivoihin. Sillä on lievän supistava vaikutus ja se on myös antiseptinen, tulehdusta vähentävä vaikutus. Joidenkin perimätietojen mukaan sillä olisi myös merkitystä syövän hoidossa, mutta talläiseen väitteeseen ei löydy tieteellistä näyttöä. Laakerinlehden öljyä on käytetty antiikin aikana muun muassa korvatippoina tulehdusta vastaan ja se on yksi luonnonlääketieteen ensimmäisistä mielisalalääkkeistä, koska sen katsottiin poistavan ahdistusta ja lisäävän ruokahalua.

Rosmariiniöljy (Rosmarinus Officinalis)
Tämä aromaattisten kasvien ruhtinas stimuloi verenkiertoa ja ruoansulatusta, hoitaa reumatismia ja kipuja. Rosmariiniöljy virkistää muistia. Sillä kerrotaan olevan muistia parantavia vaikutuksia ja sitä pidetäänkin muiston ja muistamisen symbolina. Se poistaa väsymystä monella eri tasolla ja edistää stressin sietökykyä. Rosmariini sisältää karnosiinihappoa (Carnosic Acid), joka on tehokas antioksidentti. Verenkiertoa stimuloiva ja virkistävä vaikutus. Sillä on antibakteerisia ja antioksidanttisia vaikutuksia ja ulkoisesti sitä on käytetty ihon ongelmiin ja varsinkin haavaumiin. Rosmariinin koko kasvi on antiseptinen. Sitä on luonnollisesti käytetty vuosisatojen ajan monenlaisiin vaivoihin, ja Saksan terveysviranomaiset ovat hyväksyneet sen ominaisuuksiensa johdosta luontaislääkkeeksi reuman hoidossa. Kansanperinteen mukaan rosmariiniöljyn hierominen ohimoihin poistaa päänsäryn.

Eukalyptusoljy (Eucalyptus Globulus)
Se on Kineoli-pohjainen öljy, jonka antiseptinen ominaisuus tunnetaan hyvin eri puolilla maailmaa luontaishoidon ja jopa teollisuuden piirissä. Öljystä lämmitettäessä muodostuva höyry sisältää paljon antiseptisia komponentteja. Sitä on käytetty hengitys- ja keuhkosairauksiin ja esimerkiksi pastilleissa sen öljyn on huomattu vähentävän kurkkutulehduksen oireita. Voiteen osana sen on katsottu vaikuttavan immuunijärjestelmän tukemista ja tulehdusten poistamista. Sitä on vuosisatojen ajan käytetty moniin eri sairauksiin, sellaisiin kuten tulehdukset (jopa niveltulehdukset), haavat ja paiseet sekä erilaiset flunssaoireet. Eukalyptuksella on vahva aromaattinen vaikutus ja sen öljy käytetään myös arominsa vuoksi. Iholle levitettynä öljy antaa virkistävän ja miellyttävän tunteen.

Guargumi (Cyamopsis tetragonoloba)
Sakeuttamisaine, jota saadaan palkokasveihin kuuluvasta intialaista alkuperää olevasta guar-kasvin siemenistä. Guarkumi on syötäväksi kelpaava luonnonkumi. Se on sakeuttamisaine, jota saadaan palkokasveihin kuuluvasta intialaista alkuperää olevasta guar kasvin siemenistä. Sen kaksi tunnetuista terveysvaikutusta ovat veren glukoosin ja insuliinin alentaminen. Sen on myös todettu alentavan kolesterolia ja joidenkin asiantuntijoiden mukaan sillä olisi vaikutusta diabetekseen. Tämä onkin loogista, koska sen on katsottu alentavan insuliinitasoa ja vaikuttavan verensokerin tasapainoon. Se on myös tunnettu ripuli ja ärtyvän suolen oireyhtymän hoitoaine. Guarkumi on kylmään veteen liukeneva polysakkaridi. Elintarvikkeiden lisäaineluettelossa guarkumi kuuluu sakeuttamisaineisiin ja sen E-koodi on E412.

Vihreän teen lehtiuute (Green tea leaf extract)
Vihreän teen uute sisältää luonnon vahvimpiin antioksidantteihin kuuluvaa EGCG, joka on erittäin tehokas vapaiden radikaalien sitoja. Uutteella katsotaan olevan suuri vaikutus kuona-aineiden ja rasvan poistossa. Sen tulehduksia alentavan vaikutuksen on todettu olevan niin vahvan, että sitä tutkitaan vakavasti yhtenä vaihtoehtona syövän hoidossa. Uutteen käyttöä suositellaankin vahvasti erilaisten tulehdusperäisten ja solumuutoksiin johtavien sairauksien ennaltaehkäisemiseksi. 24K The Secretin sisältämä uute lisää voiteen vaikutusta sen tukiessa kehon omaa kykyä poistaa vapaita radikaaleja ja alentaa tulehdusta.

Kamferi (Camphor)
Kamferi saa aikaan iholla viilentävän tunteen ja laajentaa verisuonia. Suonia laajentava aktiivisella ainesosalla on lämmittävä vaikutus. Kamferitippoja käytetän sisäisesti virkistamaan sydämen toimintaa sekä hoitamaan ja ehkäisemään liian alhaisen verenpaineen oireita. Ulkoisesti kamferia käytetään muun muassa lihaskipuihin lievän kipua lievittävän vaikutuksensa takia. Kamferi on myös vaikuttavana aineena lämpövoiteissa,-geeleissa ja linimenteissä, joita käytetään lihaksien hoitoon, lämmittämiseen ja rentoutukseen, lihasvenähdysten ehkäisyyn urheilusuorituksissa sekä vilkastuttamaan aareisverenkiertoa. Kamferia käytetään myös höyryhengitysvalmisteissa ja nuhasumutteissa usein yhdessä mentolin kanssa avaamaan hengitysteitä yskän ja flunssan yhteydessä.

Salisyylihappo (Salicylic Acid)
Antiikin Kreikassa Hippokrates (460–377 eKr.) oli todennut pajunkuoresta saatavan rohdoksen lievittävän kipua ja kuumetta. Theophrastos (372–287 eKr.) arvosti myös mesiangervosta saatavia yrttivalmisteita. Molemmissa oli luonnon omaa lääkettä: salisylihappoa. Salisyylihapon todettiin vuonna 1954 estävän verihiutaleiden takertumista, vähentävän verihyytymän muodostumisalttiutta ja pidentävän vuotoaikaa. Havaintojen varmistuessa kliinikot alkoivat 1970-luvun alussa käyttää salisyylihappoa tromboembolisten sairauksien hoidossa ja ehkäisyssä. Myöhemmin sen käyttö on vakiintunut erityisesti aivovaltimoiden ja sepelvaltimoiden ahtautumiseen liittyvien tromboosien ja niiden uusiutumisen ehkäisemiseen. Salisyylihappo ja sen natriumsuola olivat siis hyviä särkylääkkeitä, sen asetyyliderivaattaa käytetään särkylääkkeissä esimerkiksi aspiriini, nivelreuman lääkitys. Monet ihonhoitotuotteet käyttävät salisyylihappoa vaikuttavana aineenaan. Salisyylihappo tehostaa ihon pehmenemistä ja kuorii kuollutta solukkoa. Aktiivinen ainesosa joka vilkastuttaa verenkiertoa. Salisyylihappo estää bakteerien ja sienten kasvua ja siten estää ihottumaalueen infektoitumista. Sen kemiällinen kaava on C7H6O3 ja rakennekaava HOC6H4COOH. Tokoferoli (Tocopherol) eli (TCP) E-vitamiini, alfatokoferoli, E-vitamiini; rasvaliukoinen, mm. kasviöljyissä ja eläinkudoksissa esiintyvä vitamiini (antioksidantti); ks. antioksidantti E-vitamiini on elimistön tärkein lipidifaasin antioksidantti. E-vitamiini suojelee solujen rakenteita sieppaamalla niitä vaurioittavia vapaita radikaaleja ja katkaisemalla vapaiden radikaalien käynnistämään lipidiperoksidaatiota aiheuttavan ketjureaktion. E-vitamiini toimii myös immuunipuolustuksessa parantaen immuunivastetta. Uusimmat tutkimukset viittaavat siihen, että E-vitamiinilla on osuutta myös sydän ja verisuonitautien ehkäisyssä. E-vitamiini estää esim. "huonon kolesterolin" eli LDL:n valtimoiden rasvakovetustaudille (ateroskleroosille) altistavaa hapettumista. E-vitamiini estää myös verihiutaleiden yhtyeenliimautumista eli adheesiotaipumusta sekä siitä johtuvaa tukkeumien (verisuonitrombien) muodostusta. E-vitamiinia onkin käytetty verenkiertohairioiden, esim. katkokävelyn hoitoon. Lisäksi on kliinisiä viitteitä siitä, että Evitamiini estäisi myös vanhuudenkaihin kehittymistä.

Urasruohon siemenoljy (Borage Seed Oil)
Pehmentävä aine. Purasruohon siemenöljy sisältää GLA:ta eli gammalinoneelihappoa. Purasruoho on vanha rohtokasvi josta on mainintoja jo antiikin ajan kirjoituksissa. Sitä on myyty monissa maissa apteekkitavarana. Purasruohon vaikuttavia aineta ovat eteeriset öljyt, tanniinit, mineraalihapot, pyrrolitsidiinialkaloidit, lima-aineet, parkkiaineet, bornesiitti, allantoiini. Siemenissä on runsaasti gammalinoleenihappoa (GLA), jopa enemmän kuin helokkioljyssä. Sitä on käytetty reumaattisiin vaivoihin, tulehduksiin, ihoallergioihin ja sydän- ja verisuonitautien tukihoitoihin. GLA kuuluu rasvahappojen omega-6 sarjaan. GLA muuttuu elimistössä DGLA:ksi. Se näyttää estävän useiden tulehdussytökiinien syntyä kudoksissa. Eräässä tutkimuksessa niiden määrä väheni peräti 60 % purasruohoöljyllä. Inkiväärinjuuriöljy (Ginger Root Oil) Inkiväärin juuresta tehdyt erilaiset luontaislääkkeet ovat osa vanhinta tunnettua lääketiedettä. Kiinassa lääkärit ovat käyttäneet inkiväärin luontaista voimaa moniin vaivoihin. Suolisto- ja ruuansulatusvaivoihin ja siitä saatavaa öljyn on uskottu auttavan sydänsairauksiin sen kolesterolia alentavan ominaisuutensa vuoksi. Viime aikaiset - tosin alustavat tutkimukset, joissa on mukana American Cancer Society, osoittavat että inkivääristä voidaan valmistaa myös syöpää vastaan käytettäviä lääkkeitä, joita voidaan hyödyntää kemoterapiassa. Inkivääristä valmistettavaa öljyä on käytetty lihas- ja nivelsärkyjen oireiden helpottamiseksi sen tulehdusta poistava vaikutuksensa vuoksi. Öljy on yksi 24K The Secretin tulehdusta poistavista aineosista.

Bentoniitti (Bentonite)
Aine on kolloidisaves, joka koostuu pääasiassa montmorilloniitistä. Viskositeettia lisäävä ja emulsiota säätelevä aine. Emulsiota stabiloiva aine, joka pystyy absorboimaan suuria määriä nestettä. Sen puhdistava vaikutus on tunnettu jo kauan, ja sitä käytetään muun muassa kasvo (savi) naamioissa puhdistustarkoituksessa. Bentoniittisavi on myös erittäin emaksista ja alkalisoivaa, joka lisää sen puhdistavaa vaikutusta. Bentoniittisavea käytetään myös sisäisesti kehon puhdistamiseen ja esimerkiksi rehuteollisuudessa sitä on käytetty jo vuosia. Joidenkin tutkimusten mukaan rehuun lisätty bentoniitti on lisännyt huomattavasti karjan hyvinvointia, vaikka aineen tarkoitus on ollut vaikutta rehun koostumukseen. Tutkimuksen mukaan se sitoo elimistön myrkkyjä ja edistää ravinteiden imeytymistä. (24K The Secretia ei kuitenkaan saa missään tapauksessa käyttää sisäisesti).

Glyseriini
Jäykkäjuoksuista varitonta nestettä, joka kuuluu kolmearvoisiin alkoholeihin eli trioleihin. Glyserolia käytetään esimerkiksi ihovoiteissa, hammastahnoissa ja tupakassa kosteutta sitovana aineena. Glyseroli eli glyseriini on ihon omia kosteuttajia, ja se sitoo itseensä painonsa verran vettä. Glyseroli on yleisin perusvoiteissa käytetty aine. Se ei muodosta iholle rasvakalvoa, joka estäisi veden haihtumisen, mutta riittävän tuhti glyseriinivoide lisää ihon vesipitoisuutta samoin kuin ihon oma vastaava aine. Talvehtiville selkärangattomille glyseroli on luonnon oma tärkeä jäänestoaine. Jäätyessään kiteytyvä vesi rikkoo helposti solut, joten eläimet käyttävät erilaisia keinoja laskeakseen solunesteen jäätymispistettä. Lämpötilan laskiessa selkärangattomat eläimet valmistautuvat kohtaaman kylmyyden mm. lopettamalla syömisen, antamalla solunesteiden väkevöityä poistamalla vettä ja tuottamalla solunesteeseen glyserolia.

Propyleeniglykoli (Propylene Glycol)
Orgaaninen yhdiste eli alkoholi, joka on huoneenlämmössä olomuodoltaan väritöntä, hajutonta. Itseensä kosteutta sitovaa (hygroskooppista) puhdistava pehmentävä. Antaa tuotteelle koostumuksen ja sakeuden. Aine toimii elintarvikkeissa lisääineiden ja aromien kantaja-aineena. Propyleeniglykoolia valmistetaan kahta laatua; teollisuuden käyttöön eli teknistä tai teollista USP/EP – luokkaa. Jälkimmainen on tarkoittaa elintarvikkeille ja hygieniatuotteille soveltuvia eli terveydenhuollon vaatimukset täyttävää. Tämä on hyvä tietää, koska ensin mainittu eli siis teolliseen käyttöön valmistettu tuote on voimakkaasti ihoa ärsyttävä ja sen joutumista iholle on ehdottomasti vältettävä. 24K The Secret voiteessa käytetty propyleeniglykooli on lääketieteellisen standardin mukaista. Sen Ekoodi on E1520.

Fenoksietanoli (Phenoxyethanol)
Fenoksietanolia pidetään yhtenä vähiten kosmetiikan ärsyttävimmistä säilöntäaineista. Ei kuulu formaldehydivapauttajiin. Puhdas luonnontuote. Käytetään muun muassa rokotteissa pieniä määriä bakteerien kasvua estämään.

Ethylhexylglycerin 2-propaanidioli3-(2-etyyliheksyylioksi)

Ihoa hoitava aine. Parantaa tuotteen säilöntääineiden tehokkuutta. Se on synteettinen tuote, mutta valmistettu kasveista. Tuote on uusia ja mikrobiologien kehittämä, siitä saaduissa tutkimuksissa ei ole löytynyt iholle tai keholle haitallisia tekijöitä. Se tehoaa eheyttämällä mikro-organismeja vähentämällä solunseinämien rajapintajännitystä.
TUOTESELOSTE
Ajanvaraukset

Puh. 050 5307552

250g - 112,60 €