Etusivu / Oral Bio Complex
ORAL BIO COMPLEX
Suuhygienia-tuotteet

Oral Bio Complex

Oral Bio Complex on ainutlaatuinen hampaiden hoidon ja suuhygienian valmiste. Se koostuu kahdesta komponentista. Jauheenkaltainen valmiste koostuu rikastetusta Kuolleenmeren mineraaliseoksesta ja ainutlaatuisesta bentoniittiyhdistelmästä. Se valkaisee hampaita tehokkaasti poistaen tummia läiskiä. Se myös hoitaa ikeniä ja poistaa erittäin tehokkaasti hammaskiveä ehkäisten samalla uuden syntymistä. Toinen aineosa on eteeristen öljyjen yhdistelmä, joka desinfioi suun ja nielun. OralBio Complex on puhdas luonnontuote. Se ei sisällä minkäänlaisia kemiallisia lisä- tai säilöntäaineita.
vSe tuo suun ja hampaidenhoitoon täysin uuden konseptin. Eteeristen öljyjen yhdistelmä puhdistaa ja desinfioi suun ja nielun tehokkaasti. Sen ainutlaatuiset aineosat pitävät suun puhtaana ja ehkäisevät bakteerien aiheuttamaa reikiytymistä, mutta samalla se hoitaa mm. pahanhajuisen hengityksen ongelmia ja muita nielun ja nenäontelon tulehduksia. DENOVA™ Oral BIO-Complex on eteeristen öljyjen yhdistelmä, jolla ovat nykyaikaisten bioteknologioiden ja innovaatioiden avulla vahvistetut ominaisuudet, jotka ovat tarpeellisia suuontelon hygieniaan. Kliinisesti terve ien, eli gingiva on vaaleanpunainen ja sen nyppyinen pinta muistuttaa appelsiininkuorta. Se on osa suun limakalvoa ja se on hampaan ympärillä tiiviinä renkaana. Gingiviitti eli pinnallinen ientulehdus syntyy, kun plakkibakteeria alkaa kertyä hampaan pinnalle. Ientulehdus on puolustusreaktio bakteerien aiheuttamaan ärsytykseen. Verisuonet laajenevat kudoksessa ja tulehdusvälittäjäaineiden vapautuessa tulee elimistön puolustussoluja tuhoamaan bakteereita. Ikeneen pakkautuu verta, jolloin se turpoaa, alkaa punoittaa ja vuotaa herkästi. Ikenien verenvuoto harjatessa paljastaa ientulehduksen. Yhdysvallan kansanterveysinstituutin (NIH) asiantuntijoiden mukaan Porphyromonas gingivalis genoomin-niminen bakteeri on iensairauksien suurin aiheuttaja. Iensairaudet alkavat yleisesti gingiviitillä. Tällöin ikenet turpoavat ja ne alkavat valua verta. Jos henkilö ei hakeudu ajoissa lääkärin hoitoon voi hänelle kehittyä parodontoosi. Muutamissa tapauksissa tämä voi johtaa jopa hampaan menetykseen. Plakki taas on väritöntä bakteerimassaa, jota muodostuu ja kiinnittyy jatkuvasti hampaiden pinnoille. Sylki, ruoka ja juoma yhdessä edesauttavat bakteeripeitteen syntymistä. Plakki kiinnittyy myös ienrajoihin.
Plakki voi myös aiheuttaa tahroja hampaisiin. Nykyisin sen tiedetään myös olevan pääsyy ientulehdukselle. Taistelu plakin kertymistä vastaan on osa suunhoitoa, jota tulee jatkaa koko eliniän. Plakki voi aiheuttaa myös karieksen syntymistä, joka omalta osaltaan vaurioittaa hampaita. Plakkia alkaa kertyä hampaisiin neljän ja kahdentoista tunnin välillä viimeisimmän harjauksen jälkeen. Siksi hampaat on harjattava vähintään kaksi kertaa päivässä. Suun terveydellä sekä sydän- ja verisuonisairauksilla on todettu olevan yhteys. Suun alueen infektioilla on tämän päivän käsityksen mukaan myös jonkinlainen vaikutus kroonisten systeemisairauksien synnyssä tai ainakin niiden pahenemisessa. Tällaisia ovat muun muassa diabetes, reuma sekä sydän- ja verisuonisairaudet. Suomessa hammaslääkärit ovat tehneet infektiolääkäreiden kanssa yhteistyötä tutkimalla muun muassa suun infektioiden merkitystä sydän- ja verisuonisairauksissa. Onkin todettu, että hammas- ja suuinfektioista parodontiitti, eli hampaiden tukikudostulehdus lisää riskiä sairastua sepelvaltimotautiin jopa 20 %. (Meurman 2005.) Juuri tämän ongelman ymmärtämiseen perustuu israelilaisten asiantuntijoiden kehittämä kaksiokomponenttisen valmisteen DENOVA™ tuotteen teho. Tuote on kehitetty uusimpien bioteknologioiden avulla rikastetuista eteerisistä öljyistä ja luonnollisista mineraaleista.

Tuotteella on useiden bakteerilajien kasvua estävä vaikutus. (Tämän materiaalin liiteosassa on tutkimustulos, josta voi todeta Oral Bio Complexin ja Oral Bio Saltin vaikutuksen suun haitalliseen bakteerikantaan.) Nykypäivänä on alettu yhä selvemmin käsittää, että yleisimmät suun sairaudet ovat suurelta osin käyttäytymissairauksia. Viime aikoina on enemmän alettu korostaa ihmisen omaa henkilökohtaista vastuuta omasta terveydestään johon liittyy myös suun ja hampaiden terveys. Omaehtoiseen suun terveydenhoitoon katsotaan nykyään kuuluvan muun muassa ihmisen itsensä toteuttama sairauksien ehkäisy ja suun terveydenhoitokokemuksensa sekä oma uniikki suun terveydenhoitotapa. Oral Bio Complex on niin uudenlainen hampaidenhoitomenetelmä, että se joutuu melkoisen haasteen eteen suomalaisten asiakkaiden keskuudessa. Suomessa, niin muuallakin maailmassa, hampaita pestään nykyään harjalla ja pesuun käytetään fluorihammastahnaa. Muutama sana fluorista. Se on alkuaine (latinaksi fluor) jonka kemiallinen merkki on F. Vapaana alkuaineena esiintyessään se on erittäin myrkyllinen. Puhdas fluori on hyvin voimakas hapettava aine. Se on reaktiivisin ja elektronegatiivisin kaikista alkuaineista, ja se yhdistyy jopa jalokaasuihin ksenoniin ja radoniin, ja jossa jopa vesi, lasi ja monet metallit syttyvät palamaan. Hammastahnoissa käytetty fluori on natriumfluoridia, alumiiniteollisuuden jätettä. Fluoria on pieniä ja hyvin vaihtelevia määriä lähes kaikkialla: maaperässä, vedessä, kasveissa ja eläimissä. Näin ollen ruokavalio sisältää fluoria, ja sitä saadaan yleensä ravinnon kautta riittävästi. Pääasiallisia lähteitä ovat juomavesi (fluoripitoisuus 0,7–1,2 mg/l), tee ja meren elävät. Fluoria on ihmisen elimistössä eniten luustossa ja hammaskiilteessä, ja sen
määrä riippuu fluorin kokonaissaannista. Fluoria ei pidetä välttämättömänä hivenaineena ihmiselle, mutta sitä pidetään suotuisana ja terveyttä ylläpitävänä. Niillä alueilla, joissa talousvedessä fluoria on yli 1,5 mg/l, veden ja fluorihammastahnan käyttöä tulee rajoittaa. On sanottu, että fluori ehkäisee hampaiden reikiintymistä vähentämällä kariesta aiheuttavien bakteerien aineenvaihduntaa ja vähentämällä siten kiilteen liukenemista happohyökkäyksen yhteydessä. Fluori vahvistaa mineraalien saostumista ja uudelleen kiinnittymistä kiilteeseen. Fluorin vaikutus on pääasiassa paikallinen. Koska fluorin käytön ja hampaiden hyvinvoinnin välillä on tieteellisten tutkimusten valossa selvä yhteys. On kuitenkin Oral Bio Complex-sarjan täysin toinen lähtökohta suuhygieniaan. Ihmisten lähtökohdat fluorihammastahnan käyttöön perustuvat ennen kaikkea tottumukseen. Uskomus fluorin toimivuuteen, tahnan ”koostumus” ja maku ovat kolme suurinta estettä. Apoteekkilehti testasi numerossaan 3/2012 neljää eri hammastahnaa testiryhmällä. Arvioniin tulokset olivat hyvin subjektiivisia. Päähuomio kiinnittyi makuun ja koostumukseen. Lähtökohtaisesti vain harva pohti sitä toimiiko tahna. Tässä testissä oli mukana Parodontax® - niminen tuote, jota valmistaa lääkejätti GaskoSmithKline. Siinä on käytetty viittä yrttiuutetta ja natriumkarbonaattia. Maku on siis suolainen ja sitä moitittiin testissä ”oudoksi”. Parodontax® tuotteena osoittaa, että fluoria vastaan on nousemassa niin suuri määrä vastustusta ja tämä maailman suurin lääkejätti on hyvin varustautunut tuleviin markkinoihin.

Toinen varmasti esiin tuleva asia on Oral Bio Complexin hinta ja riittävyys. Essential Oil Components purkki sisältää 10 ml öljyä. Valmistaja lupaa yhden ml sisältävä 25 annostus pisaraa. Eli siis 250 annostuspisaraa. Annostusohje on 1 – 2 per käyttökerta. Jos käytettään 1 annostuspisaran (on riittävä) yksi pullo kestää 125 vuorokautta (aamuin ja illoin pestynä). Se on neljä kuukautta. Yhden pesun hinnaksi tulee siis 0,25 euroa. Onko se kallista? Tavallinen hammastahna putkilo on kooltaan noin 70 ml. Sen keskihinta markkinoilla on 5,70 euroa. Tällainen tuubi riittää hyvin pariksikin viikoksi, eli en yksittäinen käyttökerta on huomattavasti edullisempi kuin Oral Bio Complexin. Oral Bio Complex tuote on helppo käyttää. Hammasharja kastetaan ja harjaksien päillä kosketetaan jauheeseen. Kosteus poimii tartunnallaan juuri sopivan määrän jauhetta. Tämän jälkeen hammasharjalle valutetaan eteeristä öljyä Essential Oil Components – pullosta suositusten mukaan yksi tai kaksi tippaa. Omasta kokemuksestani yksi tippa riittää hyvin ja se lisää tuotteen riittävyydellä kaksinkertaiseksi. Hampaat harjataan tavalliseen tapaan huolellisesti. Hampaiden harjaamiseen on hyvä käyttää vähintään 3 minuuttia, jotta eteeriset öljyt ehtivät vaikuttaa.

Oral Bio Complex Dead Sea Salt

Kuolleenmeren neitsytsuolasta valmistettava kidesuola, joka liuotetaan veteen ja josta saadaan suuvettä. Tuottessa on suolan lisäksi samoja eteerisiä öljyjä, kuin Bio Complex Essential Oil-tuotteessakin. Ainoa lisäaine on luonnollista makeutta lisäävä Stevia kasvin uute. Dead Sea Salt on DENOVA™ suuhygienia tuotesarjan tärkein osa. Israelissa hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan juuri suolat ovat ne aineosat, jotka tuhoavat suun haitallisia bakteereja tehokkaasti. Edellä mainittu tukimus osoittaa, että sen kyky vastustaa bakteereita on melkein sata prosenttinen.
LAHJAKORTTI
Nimfa Lahjakortilla voit piristää
myös ystäviäsikin!

Hierontapalvelut ja LPG-terapia "NIMFA"   Y-tunnus:2190154-5     Merivirta 6b 02320  Espoo             Copyright © Nimfa Tmi  2008. Kaikki oikeudet pidätetään             Ajanvaraukset:  GSM  050 5307552Ajanvaraukset

Puh. 050 5307552

DENOVA™ Oral Bio Complex
Dead Sea Salt
120g - 21,40 €

DENOVA™ Oral Bio Complex
50/10 ml - 64,00 €