Etusivu / LPG hoidot
LPG HOITO
LPG hoito

Historia

1970-luvun lopulla ranskalainen insinööri Louis Paul Guitay (LPG) kärsi lihas- ja ihovahinkoa jouduttuaan moottoriajoneuvo-onnettomuuteen. Arpia hoidettiin terapeuuttisella hieronnalla pehmentääkseen kudosta ja palauttaakseen lihas-timinta. Nämä hierontahoidot, jotka kestivät 3-4 tuntia päivässä, koostuivat ankarista hoitomenetelmistä, joissa piti käsin kiertää ihoa, jotta saataisiin takaisin ihon elastisuus. Guitay oli tyytymätön näihin hierontoihin, koska hieronnat olivat aikaa vievia, työintensiivisia ja tulokset vaihtelivat hierojien osaamisen mukaan. Tämän seurauksena Louis Paul Guaitay (LPG) suunnitteli Endermologie-menetelmän, jolla vaikutetaan mekaanisesti suoraan ihoon tuottaakseen saman vaikutuksen, kuin manuaaliset hieronnat. Tämä mekaaninen hoitomenetelmä mahdollisti suorittaa hoidon nopeammin ja entistä johdonmukaisemalla tavalla.

Kyseessä on imurullausmenetelmä, jota ensin käytettiin arpien ja palovammojen jalkitilojen hoitoon, jotka olivat samankaltaisia kuin Guitayn kärsimät. Tämän terapeuuttisen käytön seurauksena lääkärit huomasivat nopeasti laitteen kyvyn vähentää selluliittia ja paikallisia rasvakertymiä naisen ja miehen vartalossa.
Louis Guitayn v.1986  kehittämä  menetelmä sai nimensä - LPG.

Ranskassa yleinen hoitomuoto

Ranskassa LPG-hoitomuoto on yleinen ja sillä on vakiintunut paikkansa eräänlaisenä lihas-ja sidekudoshieronnan muotona, joka voi vaikuttaa myös erilaisissa turvotustilanteissa ja lymfakierron häiriöissä. Hoitoa käytetään urheilijoilla helpottamaan lihasten toipumista kovasta rasituksesta (mm. MM-pyöräilijöillä). Sitä käytetään erilaisissa pehmytkudoskipuoireissa ja insertiittikivuissa (mm. Tenniskyynärpääoireet).

LPG-terapian suosio on jatkuvassa kasvussa

LPG -terapia on alipaineella tapahtuvaa kehon pehmytkudosten muokkausta, joka aktivoi kehon omia mekanismeja vilkastuttaen moninkertaisesti veren-kiertoa ja lymfakiertoa. Perinteisessä pehmytkudoskäsittelyssä kudosta painetaan, mutta LPG:ssa alipaine nostaa kudoksia ylöspäin.
LPG -terapialla voidaan vaikuttaa sekä terapeuttisella että ennältä ehkäisevallä tasolla. Terapeuttisia hoitoja voidaan tehdä esim. leikkausten jalkitiloissa, vanhoihin ja uusiin arpiin, poistamaan turvotusta, erilaisissa kiputiloissa, lihasjäykkyydessä ja vammojen hoidossa. Fibromyalgian hoidossa LPG on jo vakiinnuttanut asemansa ja potilaat ovat saaneet apua kipuihin ja särkyihin.
Turvotus vähenee jopa yhden hoidon jälkeen, kipu vähenee ja liikkuvuus lisääntyy. Arvet tasoittuvat ja pehmenevät, jolloin arven kiristävä tunne vähenee. Vamma-alueella verenkierto ja nestekierto saadaan lisääntymään. Tälloin paraneminen nopeutuu. Tulehdusriski vähenee ja sekä uusi että   vanha   arpikudos   pehmenevät. Tämän seurauksena liikkuvuus esim. leikkausten jälkitiloissa nopeutuu ja hoitoaikataulu on sekä nopeampi että sen puitteissa saadaan parempia tuloksia.

Ranskalaisen LPG Systemsin hoitolaitteita Cellu M6 Keymodule on tänä päivänä terapeuttien tärkeimpiä työvälineitä (tehokas välttämätön, monipuolinen). LPG- tekniikka on patentoitu v. 1986 ja on saanut FDA:n hyväksynnän lääketieteelliseksi hoitolaitteeksi v 2000. Maailmankuulun Lpg Systemsin hoitolaitteet ovat levinneet yli 100 maahan, tytkimusryhmä Cosire on tehnyt tieteellisiä tutkimuksia yli 80. Tutkimusryhmään kuuluu lääketieteen eri alojen professoreita eri maista.

Asiakkaalle Lpg hoito on askel kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Rentouttavaa käsittelyä seuraa välittömästi hyvä olo, mutta pidemmän hoitojakson jälkeen koko elimistöä aktivoivan Lpg hoidon vaikutukset heijastuvat koko elämänlaatuun: uni syvenee, stressi vähenee ja yleisvointi paranee.

LPG Terapeuttiset hoidot:

- sairaan kudoksen (mm. arvet, palovammat), kiputilojen tai lihasjäykkyyden hoito
- keventää raskaita ja väsyneitä jalkoja
- leikkauksen jälkitiloissa vähentää turvotusta, nopeuttaa kuona-aineiden
   poistumista
- leikkausten jalkitilat
- reuma, fibromyalgia ja psorias
  Lue lisää...

LPG Sport hoidot:

- nopeuttaa palautumista
- valmistaa lihaksia suoritukseen
- nopeat hoitotulokset krampeissa, revähdyksissä, lihaskireydessä
- Mobilisointi 
  Lue lisää...

LPG Wellness:

- parantaa unen laatua
- rentouttaa ja vähentää stressiä
- tutkitusti anti-age effect
  Lue lisää...

LPG Beauty / Lipomassage:

- tasoittaa selluliittia
- vähentää rasvakudosta
- kiinteyttää
  Lue lisää...

LPG Beauty / Liftmassage:

- korjaa ihon rakennetta sisältä päin
- vahvistaa kollageeni- ja sidekudossäikeitä
- kiinteyttää
- madaltaa ryppyjä ja juonteita
  Lue lisää...

LPG miehille

- eroon paikallisista rasvakertymistä
- rentouttava tapa saada takaisin nuori
  ja terve ulkonäkö
  Lue lisää...
Cellu M6 Keymodule
Kuuntele!
Ammattilaisten mielipiteitä
LPG HOIDOISTA
Naisille tärkeät
LPG hoidot.
Lipomassage ja
Liftmassage
Kesto: 9min 03sec
Raimo Alanen MD, Ft/Alaset Import Ay
Sairaan kudoksen
LPG terapeuttiset
hoidot.
Kesto: 9min 23sec
 FTH-Fysik. Hoito 
Juha Rokka Jyvaskylä
Helena Alanen  Lpg-kouluttaja
Alaset Import Ay / AlasetImport.fi

LAHJAKORTTI
Nimfa Lahjakortilla voit piristää
myös ystäviäsikin!

Hierontapalvelut ja LPG-terapia "NIMFA"   Y-tunnus:2190154-5     Merivirta 6b 02320  Espoo             Copyright © Nimfa Tmi  2008. Kaikki oikeudet pidätetään             Ajanvaraukset:  GSM  050 5307552


Ajanvaraukset

Puh. 050 5307552